• TÜM ALIŞVERİŞLERDE ÜCRETSİZ VE SİGORTALI KARGO İMKANI
  • ÖMÜR BOYU GARANTİ
  • ÜCRETSİZ İADE VE DEĞİŞİM
  • GÜVENLİ ALIŞVERİŞ
  • TOPTAN ALIŞVERİŞLER İÇİN İLETİŞİME GEÇİN

Doğru Kolye Boyu Seçimi Nasıl Olmalı

Doğru Kolye Boyu Seçimi Nasıl Olmalı

Kolye Boyu Nasıl Seçilir?

Tarzınıza mükemmel son dokunuşu kolyenizle yapabilirsiniz. Kolyenizin boyu giydiğiniz kıyafetin ve dolaylı olarak da tarzınızın görünümünü büyük ölçüde etkileyecektir. Kolyeler, vücutta düştükleri bölgeyi vurgulama özelliklerine sahiptir. Dikkatleri çekmek istediğiniz bir bölgeyi özenle seçilmiş bir kolye uzunluğu ile çok kolay bir şekilde ön plana çıkarabilirsiniz.

 

 

Kolyenizi seçmeden önce dikkat etmemiz gereken bazı detaylar vardır.

Öncelikle size uygun olması için boyunuzun uzunluğu, boynunuzun görünümü, vücut tipiniz ve yüz şeklinizi dikkate almak gerekir.

Tarzınıza uygun olması için özel giysi türleri ya da yaka çeşitleri gibi faktörleri hesaba katarak kolye boyu seçimi, tarzınızla farklılık oluşturmanızı sağlayacaktır.

 

  • Boyunuzun Uzunluğu

 

Tarzınızda da etkili olan boy uzunluğu kolye boyu seçmenizde de dikkat edilmesi gereken bir etken. Eğer boyunuz 160 cm’den kısa ise zincir uzunluğu 40-60 cm kolyeler ideal olacaktır. 160-170 cm arasında iseniz hemen her zincir boyundaki kolyeyi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Daha da uzunsanız bu sefer tercihinizin uzun kolye zinciri çeşitleri olması daha iyi olacaktır.

 

 

  • Boynunuzun Yapısı

 

Boyun yapısı herkeste aynı değildir. Bu da kolyenin duruşunu etkiler. Boyunları ince yapıda olanlara tasma, gerdanlık tarzı kısa zincirli takılar daha çok yakışacaktır. Kısa veya geniş boyunlu olanlar ise boyun ölçülerinden daha uzun zincir seçerlerse boyunları daha uzun görünür. Eğer ortalama bir boyun uzunluğuna ve genişliğine sahipseniz de herhangi bir uzunluktaki kolye şık görünmenizi sağlayacaktır.

Geniş boyunlu kişiler için kolyenizin daha rahat oturması için boyun ölçünüze 8-10 cm daha eklemek yerinde bir karar olacaktır.

Geniş bir boynunuz varsa, genellikle herhangi bir uzunluktaki kolyeyi takabilirsiniz, lakin burada dikkat etmeniz gereken husus zincirin kalınlığıdır, ince bir zincir daha hoş duracaktır.

Kısa veya geniş bir boyun yapınız varsa, kısa zincir boylarından uzak durmanız iyi olacaktır, zincir boyu 45 cm veya daha uzun zincir boylarını tercih edin.

 

 

  • En Güçlü Yanınızı Öne Çıkarın

 

Bir kolye vücudunuzda düştüğü bölgeyi ön plana çıkarır. Özellikle bir bölgeye dikkat çekmek istemiyorsanız orada biten kolyelerden uzak durun. Örnek olarak, küçük ve dar bir büstünüz var ise uzun zincirler vücut tipinizi düzleştirecektir, uzunluk olarak ise 70-90 cm arasında zincir boyu tercih edilebilir.

Büst bölgesi daha dolgun olanların ise uzun zincir boylarından kaçınmaları daha doğru olur. Zincir uzunluğu olarak 45 ile 55 cm arasında bir zincir boyu ideal bir seçim olacaktır.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Xxz6OWbpvIQ

 


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.