• TÜM ALIŞVERİŞLERDE ÜCRETSİZ VE SİGORTALI KARGO İMKANI
  • ÖMÜR BOYU GARANTİ
  • ÜCRETSİZ İADE VE DEĞİŞİM
  • GÜVENLİ ALIŞVERİŞ
  • TOPTAN ALIŞVERİŞLER İÇİN İLETİŞİME GEÇİN

Ten Rengine Göre Altın Takı Seçimi Nasıl Yapılır?

Ten Rengine Göre Altın Takı Seçimi Nasıl Yapılır?

Ten Rengine Göre Altın Takı Seçimi 

Takı seçimini genellikle beğenilerimize göre yaparız ya da tanıdığımız birinde görürüz ve çok beğeniriz satın alma kararına bu beğenilere göre veririz.  Ancak bazen satın alıp eve geldiğimizde üzerimizde hayal ettiğimiz gibi durmadığından hayal kırıklığı yaşarız. Bu durum bize altın kolye veya altın bileklik seçiminin ne kadar zor olduğunu bir kez daha gösterir. Sonunda içi hiçbirini takmayı sevmediğimiz bir kutu dolusu takı ile baş başa kalırız.  

doç zincir kolye

Altın kolye veya bileklik seçiminde ürünün sizin üzerinizde şık durmasını ve fark edilmesini sağlayan birçok detay bulunur. Saç renginiz, cilt renginiz, yüz şekliniz, bulunduğunuz mekan, içinde olduğunuz mevsim gibi birçok etken sayılabilir. Bunlardan en önemlisinin kuşkusuz ten renginiz. Altın kolye veya bilekliğin cilt renginiz ile olan kontrastı ürünün daha fazla öne çıkmasını sağlayacaktır. 
 
Peki ten rengimize göre altın kolye modelini nasıl seçeceğiz? 
 
  • İşe Ten Renginizi Öğrenmekle Başlayalım!  
 
Öncelikle cilt renginin cilt tonu ile aynı anlama gelmediğini bilmekte yarar var. Ten rengi (üst ton) çevreden etkilenir ve cildin yüzey tabakasıdır. Örneğin güneşlendiğinizde ten renginiz daha koyu olur. Ancak cilt tonu (alt ton), ortamdan bağımsız olarak aynı kalır. Etnik kökeninize ve biyolojik yapınıza (melanin veya pigment miktarından oluşan) göre değişir. 
 
cilt rengine göre takı seçimi nasıl yapılır

Sıcak, nötr ve soğuk olmak üzere üç ana cilt tonu vardır ve kendi tonunuzu belirlemenin birçok yolu vardır. En kolay yollardan biri bileğinizdeki damarları gözlemlemektir. Mavi veya mor görünüyorlarsa, muhtemelen soğuk bir tonunuz varken yeşilimsi damarlar sıcak bir cilt tonunuz olduğu anlamına gelir. Yeşil mi yoksa mavi mi olduklarını belirleyemiyorsanız, muhtemelen nötr bir cilt tonunuz var. Sadece doğal ışık altında kontrol etmeyi unutmayın.

cilt rengine göre takı seçimi nasıl yapılır 

Size yardımcı olacak bir diğer faktör de cildinizin güneşe nasıl tepki verdiğidir. Cildinizin rengi koyulaşıyor ancak yanmıyorsa, muhtemelen cildinizde daha fazla melanin vardır ve dolayısıyla sıcak/nötr bir cilt tonunuz vardır. Bununla birlikte, cildinizin kızardığını ve yandığını ancak bronzlaşmadığını fark ederseniz, daha düşük melanin sayısı nedeniyle soğuk bir cilt tonunuz vardır. 
 
  • Cilt tonumuzu belirlediğimizde göre sıra uygun kolye seçiminde! 
 
Soğuk bir cilt tonunuz yani beyaz ten renginiz varsa; 

 
Önerimiz gold tonlarındaki takıları tercih etmeniz. Beyaz ten ve gold rengi kontrast bir algı oluşturacağından altın kolyesiz veya altın bilekliğiniz ön plana çıkacaktır ve size daha yakışacaktır.  Gold dışında lacivert, yeşil gibi koyu renkli tonlar da teniniz ile uyum sağlayacaktır. 

altın kolye modelleri

 
Beyaz tenlilere uygun altın takı modelleri için tıklayınız
 
Sıcak bir cilt tonunuz yani kumral ten renginiz varsa; 

 
Beyaz renkli takılar size daha çok yakışacaktır.  Gold ten renginiz ile kontrast oluştumayacağından teninizde kaybolabilir. Beyaz renkli takılar ise ön plana çıkacaktır. Renkli tercih ediyorsanız turuncu tonları uygun olabilir. 

 
Kumral tenlilere uygun altın takı modelleri için tıklayınız
 
Buğday veya Esmer ten renginiz varsa; 

 
Buğday tenli kişilerin takı rengi rosedur. Eğer renkli kolye kullanmak ister iseniz parlak mavi, parlak yeşil, parlak sarı gibi canlı renkleri tercih edebilirsiniz.  Seçiminizi siyahtan yana kullanacaksanız da parlak olmasına dikkat edin.  Teninizin rengi o parlaklık ile kavuştuğunda oldukça asil bir görüntüye sahip olursunuz.

Altın kolye modelleri
 
Buğday veya Esmer tenlilere uygun altın takı modelleri için tıklayınız


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.